Távoktatás bevezetése

Tisztelt Hallgatóink, Látogatóink!

A kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól hozott  70/2020. (III. 26.) számú kormányrendeletet március 26-án. A rendelet értelmében online formában is megvalósíthatóak a felnőttképzések, így a már megkezdett oktatások sem maradnak félben.

Kormány 70/2020. (III. 26.) Korm. rendelete szerint:

1. § A felnőttképzésben
a) a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 2. § 8. pontja szerinti kontaktórás képzés nem tartható, és
b) szakmai vizsga nem szervezhető.
 

2020. március 16-án Intézményünk úgy határozott, hogy képzési tevékenységét felfüggeszti a koronavírus terjedési sebességének csökkentése érdekében. Sok szakember, cég jelentkezett, hogy a jelenlegi helyzetben is szükségük lenne oktatásokra, továbbképzésekre, a mai napig sajnos nemet kellett mondanunk kérésükre. A jogszabályi háttér EZIDÁIG nem tette lehetővé a távolléti oktatás lehetőségét.

A kormány döntése segíti, hogy ne ütközzön akadályba a felnőttképzés, az intézkedések ugyanis lehetővé teszik, hogy ezentúl távolléti képzésben is tarthassanak kontaktórákat.

A rendelet hatályba lépésétől ha a hallgató részt vesz a távoktatásban, akkor azt személyes jelenlétként kell figyelembe venni.

Képzéseink az oldalunkon lévő távoktatási rendszerben - kizárólag Hallgatóink számára elérhető - zajlanak a jövőben (a veszélyhelyzet időtartama alatt). A bekapcsolódott résztvevők a képzés ütemezésének megfelelően, élő adásban lesznek az oktatókkal, vagy az általuk feltöltött tananyagot, teszteteket önállóan - oktatói segítség mellett - sajátíthatják el. A veszélyhelyzet megszűnését követően hallgatóink visszatérhetnek a megszokott kontaktórás képzéshez, így személyes megbeszélésre, konzultációra is lehetőségük lesz az OKJ-s vizsga előtt.

A rendelet 1. § alapján az OKJ-s szakmai vizsgák megtartására a veszélyhelyzet végét követően kerülhet csak sor!

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

FEOT Kft. Vezetősége