Tájékoztató koronavírus helyzettel kapcsolatos intézkedésekről

Tisztelt Hallgatóink, Látogatóink!

A jelenlegi bizonytalan felnőttképzési helyzet okán, intézményünk 2020. december 3-án megkereste a Pest Megyei Kormányhivatal Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály Felnőttképzési Osztályát (felettes szerv), amelyre az alábbi választ kaptuk.

"A jelenleg érvényben lévő veszélyhelyzeti rendelkezések a középfokú és felsőfokú oktatási intézmények esetében írják elő a digitális tanrendre való áttérést, egyéb oktatási intézmények esetében jelenleg nincs egységes szabályozás, így ez a felnőttképző, mint jogi személy döntése és felelőssége.

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását."

Tekintettel arra, hogy az OKJ-s képzések többsége nem teszi lehetővé az ONLINE oktatást, intézményünk a kizárólagos ONLINE oktatást jelenleg csak törvénysértéssel tudná megvalósítani! 

 

koronavírus által kialakult helyzetre való tekintettel szeretnénk látogatóinkat a következőkről informálni, illetve a következő lépésekkel, kérésekkel szeretnénk lehetőség szerint gátat szabni a vírus terjedésének:

  • Az oktatás előtt és a jelenléti előadásokat követően ózongenerátorral fertőtlenítjük az előadótermeket és a közösségi tereket
  • A jelenleti képzések esetében 10 fő alatti csoportokat alakítunk ki csoportbontással
  • Elektronikus tananyagokkal segítjük azon hallgatóinkat, akik bármely okból kifolyólag (pl. karantén) nem tudnak részt venni jelenléti képzéseken
  • Intézményünkben még fokozottabb figyelmet fordítunk a takarításra és a fertőtlenítésre, ugyanakkor iskolánk látogatóit is szeretnénk megkérni, hogy használják a fertőtlenítésre szolgáló eszközöket és ügyeljenek az alapos kézmosásra. Ezen kívül látogatóink találkozhatnak a helyes kézmosást bemutató-leíró ismertetőkkel. 
  • Kérünk minden intézményünkben tanuló, tevékenykedő személyt, hogy CSAK AKKOR jöjjön oktatásra, ha nem köhög, nem lázas, nincs torokfájása, illetve, ha biztos benne, hogy nem kerülhetett kapcsolatba fertőzött személlyel, megelőzve illetve csökkentve ezáltal annak lehetőségét, hogy másokat is megfertőzzön.
  • A közös terekben, a közlekedő folyosókon folyamatosan fertőtlenítenek munkatársaink, ugyanez érvényes az oktatótermekben és szociális helyiségekben lévő felületekre.
  • Amennyiben a közelmúltban külföldön tartózkodott, (különös tekintettel Olaszország, Kína, Dél-Korea, Irán) kérjük a hazatértét követő 2 hétig ne jöjjön oktatásra. Értesítsen minket és egyeztetjük a kieső órák pótlásának lehetőségét.

További kormányzati járványügyi intézkedések bevezetése esetén, amennyiben azok intézményünk tevékenységét, mindennapi életét befolyásolják, azonnal tájékoztatjuk látogatóinkat.

Köszönjük a megértést és a segítőkészséget!

Mindannyian bízunk abban, hogy a koronavírus krízis hamarosan véget ér, addig is mi mindent megteszünk az Önök biztonsága érdekében.

FEOT Kft. Vezetősége