Személy és vagyonőr szakmai képzés

Iskolarendszeren kívüli szakmai képzés   

Programkövetelmény azonosító: 10323009

Engedélyszám: E/2022/000036

2020. december 31-től megszűnt az OKJ-s Személy és vagyonőr képzésHelyébe a fejlettebbi szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés került.

A Személy és vagyonőr szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés, jogszabályban meghatározott képesítési követelmény munkakör betöltéséhez vagy tevékenység folytatásához. 

Könnyű elhelyezkedés! A képzés elvégzése után széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően segítünk az elhelyezkedésben.

 

KÉPZÉSI CÉL

A személy és vagyonőr ellenőrzést végez különböző védelmi szintű létesítményekben, ellátja a belső és a közterületi járőrszolgálatot, helyszín-ellenőrzést végez a riasztásra kivonuló szolgálat tagjaként, szállítmánykísérési feladatokat végez, biztosítja a pénz-, értékszállítást a létesítmény területén. Parkolási ellenőrként szolgálatot teljesít, intézkedik rendkívüli eseményekkor, szükséghelyzetekben, közveszély-elhárításban, elfogja a bűncselekményen és szabálysértésen tetten ért személyt.

Eltávolítja a rendezvényt akadályozó, zavaró személyeket, kezeli az összeköttetésre szolgáló és a telepített biztonságtechnikai eszközöket, rendszereket. Alkalmazza a támadáselhárító eszközöket és a kényszerítőtesti erőt a szakmai szabályok szerint. Személyek és gépjárművek be- és kiléptetését, a szállítmányok, csomagok, okmányok ellenőrzését végzi az őrutasításban előírtak szerint, tájékoztatást ad az ügyfeleknek az intézkedés indokáról, a felhatalmazásáról, az intézkedés elleni panaszkezelés eljárásáról. Helyszínbiztosítást, elsősegélynyújtást és újraélesztést végez. Elemzi az információkat és rögzíti a szolgálati dokumentumokban.

 

TUDNIVALÓK A KÉPZÉSRŐL

A képzésben való részvétel és a szakmai vizsgára bocsátás feltétele:

- Alapfokú iskolai végzettség

- Büntetlen előélet (az oktatáshoz erkölcsit nem kell kiváltani, de csak akkor kap majd vagyonőri igazolványt a Rendőrségtől, ha nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban)

A SZEMÉLY ÉS VAGYONŐR szakképzés program követelménye ITT letölthető

 

Képzési idő: 4-5 hónap

Képzés helyszíne: Győr, Mosonmagyaróvár, ONLINE

Oktatási módszerek: személyes jelenléti munkaforma, csoportos képzési munkaforma, valós idejű online jelenléti munkaforma

Képzés ütemezése: szombat

Bizonyítvány: A tanulók a képzés befejezése és a sikeres vizsga után tanúsítványt kapnak, amelyek államilag elismert alapfokú szakmai képesítést szerezhetnek az akkreditált vizsgaközpontban

Jelentkezés: Képzésünkre folyamatosan lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével

A szakmai vizsga részei: írásbeli, gyakorlati vizsgatevékenység

 

A KÉPZÉS TÉMAKÖREI

- személy-és vagyonőr jogi ismeretei,

- pszichológiai és kommunikációs alapismeretek,

- objektumőrzés speciális ismeretei,

- az objektumőr intézkedéstaktikai ismeretei,

- a személy- és vagyonőr szolgálatellátásának általános szabályai,

- a rendezvénybiztosító őr általános és speciális feladatai,

- a parkolóőr általános és speciális feladatai,

- a bankőr, bolti őr általános és speciális feladatai,

- önvédelmi ismeretek 

 

TÉRÍTÉSI DÍJ

A személy és vagyonőr szakmai képzés díja 130.000,- Ft, amely a regisztrációs díjat és a jegyzetek költségét is tartalmazza. 

A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki, amellyel az akkreditált központi vizsgaszervezőnél jelentkezhet szakmai vizsgára.

A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni. A vizsga megszervezésével kapcsolatban természetesen segítünk, általános információk ITT érhetőek el.

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés Kozma Violetta oktatásszervezőnél (96/419-479; info@feot.hu)

Kérelemre kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

2021. május 31-től elérhető, államilag támogatott, kamatmentes hitellehetőség a felnőttképzésben tanulók számára (20% önerővel). Ennek intézése a jelentkező feladata a Diákhitel központon keresztül. Bővebb információt ITT talál a hitelről.