Ingatlanközvetítő szakmai képzés

Iskolarendszeren kívüli szakmai képzés   

Programkövetelmény azonosító: 04164005

Engedélyszám: E/2022/000036

2020. december 31-től megszűnt az OKJ-s  Ingatlanközvetítő képzés, helyébe a fejlettebbi szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés került.

Az Ingatlanközvetítő szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés, jogszabályban meghatározott képesítési követelmény munkakör betöltéséhez vagy tevékenység folytatásához. 

Könnyű elhelyezkedés! A képzés elvégzése után széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően segítünk az elhelyezkedésben.

 

KÉPZÉSI CÉL

Az ingatlanközvetítő a megbízóinak általában legnagyobb értékű vagyontárgyának értékesítése során nyújt olyan szakmai segítséget, az érintettek részletes és teljeskörű tájékoztatása mellett történjen. A munkakör gyakorlása során változatos és kreatív munkavégzésre van lehetőség szabad időbeosztás mellett, de cserébe elvárás a komplex tudás megszerzése: a munkavégzéssel összefüggő műszaki és gazdasági ismeretek elsajátítása, jogszabályi háttér ismerete, mindezek alkalmazása, az értékesítési folyamatok hatékony, önálló, felelősségteljes és minőségorientált menedzselése.A lakástörvény szerint forgalmi értékbecslést készít.

 A képesítési követelményt előíró jogszabály:

- 1993. évi LXXVIII. törvény a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról

- 499/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet a társasházkezelő, az ingatlankezelő, az ingatlanközvetítő, valamint az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szolgáltatói tevékenység üzletszerűen történő végzésének feltételeiről és a nyilvántartásba vétel részletes szabályairól

 

TUDNIVALÓK A KÉPZÉSRŐL

A képzésben való részvétel feltétele:

- Érettségi bizonyítvány

Az INGATLANKÖZVETÍTŐ szakképzés program követelménye ITT letölthető

Képzési idő: 5 hónap

Képzés helyszíne: Győr, Újkapu u. 15., ONLINE

Oktatási módszerek: személyes jelenléti munkaforma, csoportos képzési munkaforma, valós idejű online jelenléti munkaforma

Képzés ütemezése: szombat

Bizonyítvány: A tanulók a képzés befejezése és a sikeres vizsga után tanúsítványt kapnak, amelyek államilag elismert alapfokú szakmai képesítést szerezhetnek az akkreditált vizsgaközpontban

Jelentkezés: Képzésünkre folyamatosan lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével

Regisztráció: A regisztrációs díj 15.000,- Ft, mely magában foglalja az adminisztrációs költségeket, továbbá ennek befizetésével biztosíthatja a tanuló a helyét. Ez az összeg a térítési díjba beszámításra kerül. A beiratkozást követően a tanulót folyamatosan értesítjük az adott képzés indulásáról. Amennyiben a csoportlétszám nem éri el a minimális 12 főt - illetve a képzést nem tudjuk elindítani - természetesen a befizetett regisztrációs díjat visszatérítjük.

 

A KÉPZÉS TÉMAKÖREI:

- ingatlanpiaci alapfogalmak

- ingatlan-nyilvántartás

- dologi és kötelmi jog

- épületszerkezettan, épületdiagnosztika, építésszabályozás

- ingatlanértékbecslés

- adózás, illetékfizetés, lakástámogatások és külföldiek ingatlanszerzése

 

TÉRÍTÉSI DÍJ

Az ingatlanközvetítő szakképzés díja 115.000,- Ft, amely a regisztrációs díjat és a jegyzetek költségét is tartalmazza.

A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki, amellyel az akkreditált központi vizsgaszervezőnél jelentkezhet szakmai vizsgára.

A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni. A vizsga megszervezésével kapcsolatban természetesen segítünk, általános információk ITT érhetőek el.

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés Kozma Violetta oktatásszervezőnél (96/419-479; info@feot.hu)

Kérelemre kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

2021. május 31-től elérhető, államilag támogatott, kamatmentes hitellehetőség a felnőttképzésben tanulók számára (20% önerővel). Ennek intézése a jelentkező feladat a Diákhitel központon keresztül. Bővebb információt ITT talál a diákhitelről.