Társasházkezelő szakmai képzés

Iskolarendszeren kívüli szakmai képzés   

Programkövetelmény azonosító: 04134002

Engedélyszám: E/2022/000036

2020. december 31-től megszűnt az OKJ-s  Társasházkezelő képzés, helyébe a fejlettebbi szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés került.

A társasházkezelői szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés, jogszabályban meghatározott képesítési követelmény munkakör betöltéséhez vagy tevékenység folytatásához. 

Könnyű elhelyezkedés! A képzés elvégzése után széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően segítünk az elhelyezkedésben.

 

KÉPZÉSI CÉL

társasházkezelő az ingatlan üzemeltetésével, fenntartásával kapcsolatban adminisztrációs feladatokat lát el. Kapcsolatot tart külső és belső partnerekkel, a közös képviselővel vagy az ingatlan tulajdonosával történő szerződés alapján jogi eljárásokban vesz részt. Üzemelteti az ingatlant, környezet- és biztonságvédelmi feladatokat lát el. Működési és tőkeköltségvetést készít. Megismeri a piaci viszonyokat. Ingatlan bérbeadási tevékenységet végez, marketing feladatokat lát el. Előkészíti és lebonyolítja az ingatlan felújítását, pályázatokat készít, ingatlanbefektetési tanácsadást, gazdasági elemzéseket végez. Megbízói szerződéses feladatokat lát el és ennek alapján javaslatokat dolgoz ki.

 

A képesítési követelményt előíró jogszabály:

- a társasházakról szóló 2003.évi CXXXIII. törvény

- a társasházkezelő, az ingatlankezelő, az ingatlanközvetítő, valamint az ingatlanvagyon-értékelő és -közvetítő szolgáltatói tevékenység üzletszerűen történő végzésének feltételeiről és a nyilvántartásba vétel részletes szabályairól szóló 499/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet

 

TUDNIVALÓK A KÉPZÉSRŐL

A képzésben való részvétel feltétele:

   - Érettségi bizonyítvány

A TÁRSASHÁZKEZELŐ szakképzés program követelménye ITT letölthető

Képzési idő: 5 hónap

Képzés helyszíne: Győr, Újkapu u. 15., ONLINE

Oktatási módszerek: személyes jelenléti munkaforma, csoportos képzési munkaforma, valós idejű online jelenléti munkaforma

Képzés ütemezése: szombat

Jelentkezés: Képzésünkre folyamatosan lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével

Regisztráció: A regisztrációs díj 15.000,- Ft, mely magában foglalja az adminisztrációs költségeket, továbbá ennek befizetésével biztosíthatja a tanuló a helyét. Ez az összeg a térítési díjba beszámításra kerül. A beiratkozást követően a tanulót folyamatosan értesítjük az adott képzés indulásáról. Amennyiben a csoportlétszám nem éri el a minimális 12 főt - illetve a képzést nem tudjuk elindítani - természetesen a befizetett regisztrációs díjat visszatérítjük.

 

A KÉPZÉS TÉMAKÖREI:

  • gazdasági ismeretek,
  • társasházi jog,
  • polgári jogi ismeretek,
  • műszaki ismeretek,
  • társasházkezelői gyakorlati ismeretek,
  • szervezési és kommunikációs alapfogalmak

 

ZÁRÓVIZSGA

A tanulók a képzés befejezése és a sikeres vizsga után tanúsítványt kapnak, amelyek államilag elismert alapfokú szakmai képesítést szerezhetnek az akkreditált vizsgaközpontban. A záróvizsga feltétele egy projektfeladat (szakmai dolgozat) összeállítása (a hallgató által szabadon választott társasházról egy kezelési terv készítése).

 

TÉRÍTÉSI DÍJ

A társasházkezelő szakképzés díja 105.000,- Ft, amely a regisztrációs díjat és a jegyzetek költségét is tartalmazza.

A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki, amellyel az akkreditált központi vizsgaszervezőnél jelentkezhet szakmai vizsgára.

A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni. A vizsga megszervezésével kapcsolatban természetesen segítünk, általános információk ITT érhetőek el.

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés oktatásszervezőinknél (96/419-479; info@feot.hu)

Kérelemre kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

2021. május 31-től elérhető, államilag támogatott, kamatmentes hitellehetőség a felnőttképzésben tanulók számára (20% önerővel). Ennek intézése a jelentkező feladat a Diákhitel központon keresztül. Bővebb információt ITT talál a diákhitelről.