Személy és vagyonőr

Iskolarendszeren kívüli szakmai képzés   

Programkövetelmény azonosító: 10323009

Engedélyszám: E/2022/000036

A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés jogszabályban meghatározott képesítési követelmény munkakör betöltéséhez vagy tevékenység folytatásához. A képesítési követelményt előíró jogszabály: a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény, valamint a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló

KÉPZÉSI CÉL

Olyan szakemberek képzése, akik képessé válnak az alábbi tevékenység ellátására: A személy és vagyonőr ellenőrzést végez különböző védelmi szintű létesítményekben, ellátja a belső és a közterületi járőrszolgálatot, helyszín-ellenőrzést végez a riasztásra kivonuló szolgálat tagjaként, szállítmánykísérési feladatokat végez, biztosítja a pénz-, értékszállítást a létesítmény területén. Parkolási ellenőrként szolgálatot teljesít, intézkedik rendkívüli eseményekkor, szükséghelyzetekben, közveszély-elhárításban, elfogja a bűncselekményen és szabálysértésen tetten ért személyt. Eltávolítja a rendezvényt akadályozó, zavaró személyeket, kezeli az összeköttetésre szolgáló és a telepített biztonságtechnikai eszközöket, rendszereket. Alkalmazza a támadáselhárító eszközöket és a kényszerítőtesti erőt a szakmai szabályok szerint. Személyek és gépjárművek be- és kiléptetését, a szállítmányok, csomagok, okmányok ellenőrzését végzi az őrutasításban előírtak szerint, tájékoztatást ad az ügyfeleknek az intézkedés indokáról, a felhatalmazásáról, az intézkedés elleni panaszkezelés eljárásáról. Helyszínbiztosítást, elsősegélynyújtást és újraélesztést végez. Elemzi az információkat és rögzíti a szolgálati dokumentumokban.

 

TUDNIVALÓK A KÉPZÉSRŐL

A képzésben való részvétel és a szakmai vizsgára bocsátás feltétele:

- Alapfokú iskolai végzettség

A SZEMÉLY ÉS VAGYONŐR szakképzés program követelménye ITT letölthető

 

Képzési idő: 4-5 hónap

Képzés helyszíne: Győr, Csorna, Mosonmagyaróvár, ONLINE

Képzés ütemezése: szombat

Bizonyítvány: A tanulók a képzés befejezése és a sikeres vizsga után tanúsítványt kapnak, amellyek államilag elismert alapfokú szakmai képesítést szerezhetnek az akkreditált vizsgaközpontban

Jelentkezés: Képzésünkre folyamatosan lehet jelentkezni.

A szakmai vizsga részei: írásbeli, gyakorlati vizsgatevékenység

 

A KÉPZÉS TÉMAKÖREI

- Alkotmányjog

- Államigazgatási jog

- Szabálysértési jog

- Büntetőjog

- Polgári jog

- Szakmai ismeret

- Kriminalisztikai ismeret

- Pszichológiai ismeretek

- Egészségügyi, tűz- és munkavédelmi ismeretek

- Önvédelmi ismertek

- Vagyonvédelmi vállalkozásnál végzett külső szakmai gyakorlat

 

 

TÉRÍTÉSI DÍJ

A személy és vagyonőr szakmai képzés díja 130.000,- Ft, amely a regisztrációs díjat és a jegyzetek költségét is tartalmazza. 

A szakmai vizsga hasonlóan működik, mint a jogosítvány megszerzése. A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki számodra, amellyel az akkreditált központi vizsgaszervezőnél jelentkezhet szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni. A vizsga megszervezésével kapcsolatban természetesen segítünk, általános információk ITT érhetőek el.

A képzési díj az előzetes tudásszint beszámításával jelentősen csökkenthető.

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés Kozma Violetta oktatásszervezőnél (96/419-479; info@feot.hu)

Kérelemre kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk.