Gyakran ismételt kérdések

Az OKJ megszűnésével jelentősen változott felnőttképzés és a vizsgáztatás rendszere. Ehhez kapcsolódóan foglaltuk össze érdeklődőinket leginkább foglalkoztató kérdéseket:

Jelentkezés:

Mi történik a jelentkezési lap beküldése után?

A beérkezett jelentkezésről azonnali visszajelzést küldünk. A feldolgozást követően tantermi oktatásra jelentkező hallgatóinkkal papír alapú, online oktatásra jelentkezőkkel pedig elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.

Kapok -e diákigazolványt?

Nem. Sajnos az iskolai rendszeren kívüli felnőttképzésben nem jár a diákigazolvány.

 

Vizsgáztatás:

Hogyan vizsgázhatok?

A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk Önnek, amellyel az akkreditált - központi - vizsgaszervezőnél jelentkezhet a szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni.

Kell külön fizetnem a képzést záró vizsgáért?

Nem, a képzést záró vizsga díját a képzési díj tartalmazza.

Kapok segítséget a vizsgára jelentkezéshez?

A vizsgaközpontokba történő jelentkezés önállóan történik, de természetesen oktatásszervező munkatársaink készséggel segítenek technikai információkkal a jelentkezésben.

Mennyi lesz a szakmai vizsga díja?

Az akkreditált vizsgaközpontok egyedileg határozzák meg a szakképesítő vizsgák díját, erről konkrét tájékoztatást a vizsgaközpontok tudnak nyújtani jelentkezéskor. Előzetes információink szerint a vizsgadíjak 40-80 ezer Ft között várhatóak.